Populära gratisspel

Det har börjat växa fram fler och fler spel som du helt kostnadsfritt kan ladda ner och spela. Konceptet i sig är inget nytt, gratisspel har funnits länge, men då har det ofta rört sig om demos eller testversioner. Nu har det blivit allt vanligare att fullstora spel faktiskt är gratis att ladda ner, bra va? Vi tänkte tipsa om några gratisspel som blivit väldigt populära så du inte ska missa något.

Fortnite

Fortnite är ett så kallat “Battle Royale-spel” som mer eller mindre handlar om att hoppa in i ett krig där alla slåss mot alla och bli den sista kvarlevande. I många fall så brukar spelen använda sig av en Ö som arena där spelarna slåss mot varandra. Man behöver inte spela själv, man kan också spela i lag där man möter andra som också valt att spela i lag. Charmen med dessa spel är att rundorna är korta och actionfyllda. En spelomgång kan ta allt från 10-20 minuter.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike känner nog de flesta spelare till. Det är nämligen ett av de mest kända spelen genom tiderna, det anses också vara det bästa FPS-spelet. Counter-Strike har funnits tillgängligt på nätet sedan år 2000 och har som de flesta andra spel kostat en slant. Det ändrades under sent 2018 då spelet blev gratis att spela. Det blev ett väldigt omdiskuterat beslut då många hävdar att det skulle öka mängden fuskare eftersom att en avstängning inte har någon större påverkan då man enkelt kan göra ett nytt konto.

League of Legends

League of Legends var faktiskt en av de första spelen som blev ordentligt stora och samtidigt var helt gratis att spela. Faktum är att det fortfarande är ett av de mest populära spelen och är även en stor del av E-sporten. League of Legends är ett MOBA-spel som kräver en hel del strategiskt tänkande av spelaren. För att förklara det lite enkelt så utspelar det sig på en form av arena där lagen har en bas på varsin sida av arenan. Båda slagen slåss för att ta sig genom arenan och den som först tar sig till motståndarens bas och förstör den vinner. Det låter ganska simpelt, men bara en enkel sak som att välja en karaktär kräver lite tänk. Olika karaktärer har olika styrkor som att försvara, slåss eller att vara snabb. Ett bra lag måste alltså vara balanserat för att lyckas.