Gratisspel

Visst är det roligt att spela datorspel, dock är det ju lite synd att de skall vara så dyra. Vilken tur då att det finns en hel del spel som är helt gratis att ladda ner direkt på nätet samt en hel del som går att spela gratis direkt i webbläsaren.

Ett spel som är helt gratis att ladda ner och som alla borde prova på att spela är Minecraft, förvisso bara Classic-versioner, men det vad gör det då även denna version av spelet är fasligt rolig. Spelet går i stora drag ut på att bygga olika formationer med hjälp av block och det är svårt att inte bli helt fast när man väl börjat spela.

En bra sida om man vill hitta många roliga och spännande spel vilka dessutom är helt gratis är ladda-ner-spel.nu, där man hittar hundratals spel i en rad olika genrer, bland annat klassiker som de två första versionerna av GTA, Quake Live samt SEGA Rally Championships 2000.

För den som bara känner för att slå ihjäl en kvart eller två finns givetvis också en rad sidor med så kallade flashspel, vilket är spel som är tämligen enkla till grafik och som går att spela direkt i webbläsaren. www.spela.se samt www.coolaspel.se är två sidor man hittar en mängd olika flashspel.