Gaming

Att gaming är det bästa som finns är det nog många som inte skulle tveka att skriva under på, vilket inte är så konstigt då gaming innebär både nöje och spänning och till viss del även gemenskap. För den som inte känner till begreppet gaming så rör det sig helt enkelt om dator- och TV-spel.

Idag finns det gamers i alla åldrar, tvärtemot vad många tror så är det numera inte bara barn och ungdomar som spelar dator- och TV-spel utan också vuxna. Utbudet av datorspel är idag enormt så det går verkligen att hitta någonting för alla smaker. Dock finns det ju vissa spel som är lite mer associerade med gaming än andra.

Ett av dessa är givetvis World of Warcraft, som är ett av de absolut populäraste spelet bland riktiga gamers. Fantasyspelet som är ett så kallat MMPORG-spel, vilket står för Massively Multiplayer Online Role-playing game, spelas av miljontals spelare världen över.

Två andra klassiker när det kommer till gaming är Counter Strike, eller CS som det ofta kallas till vardags, samt DoTA.

CS är ett så kallat first-person-shooter-spel som ofta spelas i lag där det i stora drag handlar om att förgöra motståndarlaget.

DoTA, vars fullständiga namn är Defense of The Ancients, ingår i spelet Warcraft III och spelas precis som CS i lag. Spelet går ut på att förstöra det andra lagets ”ancient”, som är en byggnad i det andra lagets läger.

Utöver dessa tre spel finns det även ett oräkneligt antal andra spel i TV- och datorspelsvärlden och det inom en rad olika genrer, som till exempel sport, action, äventyr och strategi.