Aliens-spelen

Det är mer än 30 år sedan den första filmen om Aliens kom och det är inte för mycket sagt att Aliens har fått kultstatus. Det var en av de första skräckfilmerna som utspelade sig ute i yttre rymden. Flera filmer har gjorts på liknande teman men inte fått den status som Aliens har fått.

Det har även gjorts flera spel på Alienstemat men de har sällan blivit riktigt bra. En spelutvecklare som försöker ändra på detta faktum är Creative Assembly med spelet Aliens: Isolation. Här har man byggt in mycket av den grafik som fanns i filmen. Även den kusliga ljudbilden är snarlik filmens och ger samma olustkänsla när man spelar. Svenska Dagbladet gav spelet betyget fem av fem möjliga.

Det nya spelet fortsätter där den sista filmen slutade och Ellen Ripley försvann. Den som nu har huvudrollen är Ellens dotter Amanda Ripley. Spelet går ut på att hon ska ta reda på vad som hänt modern. Då hon och hennes besättning kommer till rymdstationen Sevastopol upptäcker de att en utomjording som är livsfarlig härjar runt.

En av de stora svårigheterna i det senaste spelet är att huvudpersonen Amanda är obeväpnad den största delen av tiden. Det hjälpmedel hon har är en rörelsedetektor som även fanns i filmen och i spelet blir helt oumbärligt, det hjälper Amanda att undvika utomjordingen och gömma sig i sin jakt på sanningen. Spelet finns för PS3, PS4, PC, Xbox one och X360.