Mest populära onlinespelen

Olinespel kommer i många olika former och lockar till sig ett brett spektrum av spelare. Låt oss ta en titt på vad folk helst spelare när de spelar online, i ingen speciellt ordning dock.

MOBA

När det kommer till att spela på nätet så är det nog inget som just nu är så populärt som MOBA-spel. Förkortningen står för Multiplayer Online Battle Arena och det finns många spel i denna kategori, och fler dyker upp varje år. Saken med MOBA-spel är dock att de har en relativt hög inlärningskurva och spelare som laggt ned åtskilliga timmar på att lära sig ett spel inte alltid kommer att vara så intresserad att av börja med ett nytt och gå igenom all inlärning igen. Detta är anledningen till varför nya spel sällan lyckas slå igenom väldigt bra, jättarna uppe i toppen var tidigt ute och lyckades få majoriteten av spelare till sina spel.

FPS

FPS-spel har hängt med i många år, över 20 år tro det eller ej. Mängder av spelare där ute var inte ens påtänkta när pionjären Wolfenstein 3D först släpptes till pc 1992. Medan genren har utvecklats en hel del sedan dess är spelsättet fortfarande densamma, de går fortfarande ut på att med vapen röja sig fram till slutet på banan.

RTS

Strategispel har haft stora vågor av popularitet, de har aldrig ritkigt slutat varit populära, men man kan helt klart se storhetstider som när Command & Conquer först kom ut i mitten av 90-talet. Eller då det länge efterlängtade Starcraft 2 äntligen släpptes.